Moms opp én prosent

Miff.no har meldt tidligere at Israels regjering har vedtatt å sette opp merverdiavgiften (momsen) med 1 prosent til 17 prosent. Det skjedde fra 1. september.

Handlevogner utenfor en butikk i Ramat Aviv Gimel i Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Shlomi Fish, flickr.com)
Handlevogner utenfor en butikk i Ramat Aviv Gimel i Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Shlomi Fish, flickr.com)

I Norge er momsen 25 prosent. Momsøkningen i Israel regner man med vil føre til en liten prisstigning på de fleste felter.

Noen er negative til moms og andre indirekte skatter fordi de mener at den rammer fattige mer enn rike. For fattige bruker en større del av inntekten på forbruk det er mva på. Et motargument er at også de som unndrar skatt på inntekten, må betale mva av forbruket sitt.

Kilde: En artikkel av Hezi Stemlicht på Israel Hayom 31. august 2012.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelNetanyahu utsatte møte etter lekkasjer
Neste artikkelEgypt trekker tilbake noen stridsvogner
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise