OECD spår høy vekst i israelsk økonomi

OECD anslår at veksten i den israelske økonomien blir i gjennomsnitt 2,6 prosent årlig fram til år 2060. Anslaget for andre industriland er 2 prosent.

Israelske shekel. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Israelske shekel. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Ifølge beregninger som OECD har gjort, vil BNP i Israel vokse raskere enn gjennomsnittet blant medlemslandene fram til 2060.

Fram til 2030 er det ventet at økonomien øker med et snitt på 2,7 prosent i året, mens den veksten stagnerer med 0,1 prosentpoeng de neste 30 årene.

OECD tror også USA vil havne rett over gjennomsnittet av de utviklede landene, med 2,1 prosent årlig vekst. Indias BNP er ventet å vokse 5,1 prosent de neste 50 årene, mens Kinas er forventet å øke med 4,1 prosent i samme periode.

Kilde: Jerusalem Post.

 

Forrige artikkelIsraelsk selskap gjør Wikipedia til videogigant
Neste artikkelFunksjonshemmet må bo i bomberom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no