Ansatte og bedrifter i Sør-Israel kompenseres

Israelske myndigheter vil kompensere næringslivet i Sør-Israel etter rakettangrepene som har rammet bedriftene i området. Målet er å redde arbeidsplasser.

En rakett fra Gaza-stripen var svært nær å treffe boligblokker i Kiryat Malachi, den 16. november 2012. (Foto: IDF)
En rakett fra Gaza-stripen var svært nær å treffe boligblokker i Kiryat Malachi, den 16. november 2012. (Foto: IDF)

Også ansatte som ikke kom seg på jobb under de intensive rakettangrepene i midten av november vil bli kompensert for tapt arbeidsinntekt, skriver Jerusalem Post. Avtalene er forhandlet frem mellom finansdepartementet, Skattemyndighetene, arbeiderorganisasjonen Histadrut og paraplyorganisasjonen for arbeidsgiverforeningene, Føderasjonen av israelske økonomiske organisasjoner (FIEC).

Alle ansatte som lever innenfor sju kilometer radius fra Gazas grenser vil få full kompensasjon for sin tapte arbeidstid. Det samme vil alle foreldre med barn under 14 år som bor under 40 kilometer fra Gaza. Disse fikk beskjed av Hjemmefronten om å holde barna hjemme fra skolen.

De arbeiderne som bor under 7 kilometer fra Gaza vil i tillegg få skattelettelser for de neste to årene, som kompensasjon for ventede rakettsalver i framtiden. En rekke landsbyer utenfor denne grensen vil også få slike skattelettelser.

Arbeiderne først
Næringslivet i Israel vil bli kompensert etter at de israelske myndighetene har kompensert arbeiderne. Innbyggere i Sør-Israel kan søke fram til 21. mars. Bedrifter i området tapte anlagsvis over 300 millioner kroner under rakettangrepene, i stor grad på grunn at arbeidere som ikke kom på jobb.

Forrige artikkelHatnua får sju mandater i ny måling
Neste artikkelDagens Næringsliv fjernet feilen NTB nekter å rette
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no