Woodside kjøper seg opp i Leviathan

Australias nest største gassprodusent, Woodside, skal i første omgang betale 3,9 milliarder kroner for 30 prosent av aksjene i Leviathan, Israels største naturgassfelt.

Frakteskip for naturgass i flytende form, såkalt LNG. (Foto: Herry Lawford)
Frakteskip for naturgass i flytende form, såkalt LNG. (Foto: Herry Lawford)

5,2 billioner kubikkmeter med naturgass er oppdaget i Leviathan-feltet i Middelhavet vest for Haifa, noe som gjør det til et av de største naturgassreservater under havet i verden. Woodside Petroleum kjøper seg inn i feltet med 30 prosent. Partnerne Noble Energy Mediterranean, Delek Drilling, Avner Oil Exploration og Ratio Oil Exploration står som selgere.

– Å bli utvalgt som Leviathan-partnernes foretrukne samarbeidspart i en svært konkurransesterk anbudsprosess demonstrerer verdien i vår ekspertise […] Vi ser fram til å sluttføre avtalen, forklarer Woodside-direktør Peter Coleman.

Det australske gigantselskapet skal også betale 1,1 milliarder straks nye lover er innført i Israel, som tillater eksport av naturgass i flytende form, rapporterer Jerusalem Post.

Forrige artikkelØdeleggelsene kunne ha vært mye større uten Iron Dome
Neste artikkelPalestina-vedtakets juridiske implikasjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no