Kraftig lønnsvekst for sykepleiere etter streik

Sykepleierne i offentlig sektor kom torsdag tilbake på jobb etter en 17 dager lang streik. Den nye lønnsavtalen med finansdepartementet gir sykepleierne en lønnsøkning på 13 prosent over de neste fire årene.

Israelske sykepleiere er tilbake på jobb i dag. (Illustrasjon: Kim Brookes)
Israelske sykepleiere er tilbake på jobb i dag. (Illustrasjon: Kim Brookes)

Ifølge den nye avtalen mellom sykepleierforeningen og finansdepartementet vil alle sykepleiere, uansett arbeidserfaring og utdanning, få en lønnsøkning på 13 prosent. Avtalen er at økningen vil skje gradvis over de neste 4,5 årene, melder Jerusalem Post.

– Jeg er svært fornøyd med denne avtalen og det samme er sykepleierne mine, sier foreningsleder Ilana Cohen.

Også finansdepartementet er godt fornøyd med at en løsning endelig er på plass, noe som kan skape ro i et sykehussystem som har vært lammet av en rekke streiker de siste årene.

– Lønnsøkningen vil oppmuntre flere til å bli sykepleiere og sørge for en viktig periode med fred og stabilitet i helsesystemet, til det beste for pasientene, sier departementets lønnsadvokat Kobi Absalem.

Den israelske regjeringen ba arbeidsretten om å erklære tvungen lønnsnemnd under forhandlingene, for å få sykepleierne tilbake på jobb. Men retten trodde på sykepleierforeningens forklaring om at finansdepartementet ikke tok samtalene alvorlig nok.

Forrige artikkelLivni legger seg til venstre for Arbeiderpartiet
Neste artikkelDagfinn Rian i MIFF Arendal: Den store løgnen, myten om den jødiske verdenskonspirasjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no