Velgerne vil kutte i bosetningsbudsjettet

Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)
Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I en meningsmåling for Times of Israel svarer 81,9 prosent av de spurte israelerne at de ønsker å kutte i bosetningsbudsjettet. Selv flertallet på høyresiden ønsker først og fremst å finne midler gjennom å bremse overføringene til bosetningene på Vestbredden. 50 prosent vil gjennomføre innstramminger i budsjettet for infrastruktur. Rundt 40 prosent av israelerne ønsker at forsvarsbudsjettet bør strammes inn.

En tydelig beskjed har også blitt sendt til den neste regjeringen om at kutt i velferd og helse ikke vil bli tatt vel imot blant israelere flest. Kun 13 prosent svarer at det bør gjennomføres innstramminger i disse budsjettene. Faktisk ønsker 71 prosent å øke det offentlige helsebudsjettet. 60 prosent ønsker et økt budsjettfokus på utdanning, mens 58 prosent sier det samme om den israelske industrien.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag