Velgerne vil kutte i bosetningsbudsjettet

Glem velferdsinnstramninger og kutt heller i overføringene til bosetningene for å balansere budsjettet. Det er de israelske velgernes klare budskap til en ny israelsk regjering.

Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)
Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)

I en meningsmåling for Times of Israel svarer 81,9 prosent av de spurte israelerne at de ønsker å kutte i bosetningsbudsjettet. Selv flertallet på høyresiden ønsker først og fremst å finne midler gjennom å bremse overføringene til bosetningene på Vestbredden. 50 prosent vil gjennomføre innstramminger i budsjettet for infrastruktur. Rundt 40 prosent av israelerne ønsker at forsvarsbudsjettet bør strammes inn.

En tydelig beskjed har også blitt sendt til den neste regjeringen om at kutt i velferd og helse ikke vil bli tatt vel imot blant israelere flest. Kun 13 prosent svarer at det bør gjennomføres innstramminger i disse budsjettene. Faktisk ønsker 71 prosent å øke det offentlige helsebudsjettet. 60 prosent ønsker et økt budsjettfokus på utdanning, mens 58 prosent sier det samme om den israelske industrien.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise