– Skattene må økes med 12 milliarder

Sentralbanken er uenig med regjeringen. Skal Israel få balansert underskuddet på 60 milliarder fra statsbudsjettet i 2012, er skatteøkninger den eneste løsningen, mener banken.

Sentralbanksjef Stanley Fischer (Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Sentralbanksjef Stanley Fischer (Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Konklusjonen til Israels Bank kom i deres gjennomgang av statsbudsjettet for 2012 og presentasjon av prognoser for hvilke utfordringer regjeringen står overfor de nærmeste årene. Ifølge sentralbanken må regjeringen kutte 20 milliarder i årets statsbudsjett, samtidig som de innfører skatteøkninger på 12 milliarder kroner.

Men på tross av at regjeringen også ønsker å kutte underskuddet på budsjettet med 20 milliarder kroner i år, vil fortsatt dette underskuddet utgjøre 3,6 prosent av bruttonasjonalprodukt. Det er 0,6 prosent over regjeringens “underskuddsgrense”. Derfor mener sentralbanken at skatteøkninger trengs i tillegg.

Dersom dagens utgiftsnivå fortsetter i 2013, vil imidlertid underskuddet komme opp i 4,9 prosent av BNP. De frykter at statslånene vil tilsvare 100 prosent av BNP innen utgangen av dette tiåret, om ikke Benjamin Netanyahu og hans neste koalisjon klarer å bli enige om kutt og skatteøkninger.

“Skadelig” med toårsbudsjett
Bankens forskningsavdeling konkluderer med at omleggingen Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz har gjort til toårige statsbudsjetter, er skadelig for finansene. De mener regjeringen ikke har maktet å gjennomføre kutt de siste to årene, når den økonomiske veksten har stagnert, grunnet denne omleggingen. Revideringen av statsbudsjettet som skjer underveis i toårsperioden, holder seg hele tiden innenfor rammene som de ulike departementene har blitt tildelt. Slik vokser underskuddet uten at regjeringen makter å gjøre noe med det, argumenterer banken.

Forrige artikkelHva skjedde ved Knesset-valget?
Neste artikkel– PA lyver om lønn til terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -