– Syria solgte olje til Israel

Regimet til president Bashar Assad solgte olje til Israel, hevder den syriske forretningsmannen Firas Tlass.

Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com)
Foto: Skjermdump fra Timesofisrael.com)

Firas Tlass er sønn av den tidligere syriske forsvarsministeren Mustafa Tlass. Han hevder at Syrias fiendtlige innstilling til Israel egentlig bare har eksistert på overflaten. I all hemmelighet har Syria og Israel drevet forretningsvirksomhet, melder Times of Israel. Bashar Assad skal til og med ha solgt olje til sin fiende i sør.

Den tidligere syriske statsministeren Mahmoud Zuabi ble i mai 2000 på mistenksomt vis siktet for korrupsjon, i en sak der regjeringen kjøpte passasjerfly fra den internasjonale produsenten Airbus. Han valgte å ta selvmord før rettssaken fant sted, av frykt for å bli henrettet. Ifølge Tlass ble Zuabi siktet, fordi myndighetene fryktet at han ville avsløre de hemmelige forbindelsene med myndighetene i Jerusalem.

I borgerkrigen som raser i Syria er et av de mest populære virkemidlene for å sverte motstanderne å knytte dem til Israel. Assad-regimet hevder opprørsgrupper er israelske agenter, og opprørere og opposisjonelle gjør alt de kan for å anklage Assad-regimet for mangel på kampvilje mot Israel. I dette tilfellet går det enda lenger, hvor Assad blir anklaget for direkte samarbeid med Israel.

Forrige artikkelKrever lederrollen i Shas for seg selv
Neste artikkelØnsker en revolusjon i muslimers forhold til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no