Økonomisk vekst i 2012 mindre enn antatt

Veksten i den israelske økonomien var på 3,1 prosent i fjor, 0,2 prosent under Statistisk sentralbyrås tidligere estimater. Gassinntekter redder økonomien i 2013.
Borerigg på gassfeltet Tamar, utenfor kysten av Israel, i 2009. (Foto: Gil Eilam, flickr.com)
Borerigg på gassfeltet Tamar, utenfor kysten av Israel, i 2009. (Foto: Gil Eilam, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Statistisk sentralbyrå i Israel (SSB) har publisert nye økonomiske beregninger for 2012, etter å ha spådd en vekst på rundt 3,3 prosent rett før nyttår. Men disse tallene er svakere enn tidligere antatt, nærmere bestemt 3,1 prosent.

For Israel er dette forholdsvis svake tall. Ikke siden 2003 har israelerne hatt en dårligere økonomisk vekst, med unntak av finanskrisen i 2009. I 2011 ekspanderte den israelske økonomien med 4,6 prosent, mens veksten i 2010 var på 5 prosent.

SSB forventer en vekst i 2013 på rundt 3,8 prosent, etter som utvinningen av gassfeltet Tamar starter opp i april. Hadde det ikke vært for denne naturressursen, ville veksten tilsvart kun 2,8 prosent, ifølge Ha’aretz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise