– Fred nødvendig for økonomien

Israel har ikke råd til å øke utgiftene til forsvaret like raskt som de siste årene, varsler sentralbanksjef Stanley Fischer.

Sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: WEF)
Sentralbanksjef Stanley Fischer (Foto: WEF)

– I det lange løp må denne økonomien skape fred med sine naboer når alle er klare for det – jo tidligere jo bedre, sa Fischer under sitt foredrag på den årlige Herzliya-konferansen.

Forsvarsutgiftene kan ikke fortsette å øke i samme tempo, understreket den avtroppende sentralbanksjefen.

– Å si at det ikke finnes noen fredspartner er ikke korrekt. Det må to til for å skape en tango. Jeg tror ikke at forsvarsbudsjettet kan fortsette å øke i det tempoet det har gjort de siste årene. Vi må finne andre måter å behandle det problemet på, sa Fischer.

På kort sikt ser økonomien imidlertid god ut, kunne han fortelle.

– Det som ikke er så bra er statsbudsjettet. Dersom vi ikke får på plass et budsjett straks, vil regjeringen slåss med budsjettet hvert eneste år, hevdet Fischer ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkelObama på Kanal 2
Neste artikkelDette blir de viktige sakene for Israels regjering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no