– Israelere kan ikke bære helseutgiftene

Lederen for Israels største statlige helsefond, Clalit, gir regjeringen skylden for den økonomiske krisen i helsesektoren.

Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)
Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)

Helsefondet Clalits leder, Eli Dapas, hevder bare 750 millioner av de 10 milliardene israelerne betaler i helseskatt hvert år, faktisk går til sektoren.

Han mener “minst 5 milliarder” bør umiddelbart tildeles for å kunne tette de økonomiske hullene til helsetjenestene, skriver Yedioth Aharonoth. Den israelske befolkningen kan ikke forventes å bære byrden av disse kostnadene, legger han til. Bare det siste året har 600 millioner kroner av inntektene til de fire helsefondene forsvunnet, grunnet høyere priser og mindre penger fra de offentlige myndighetene. I tillegg sørger en økt israelsk befolkning for at helsefondene mangler ytterligere 600 millioner kroner.

Israel representerer en helsepolitisk mellomvei, mellom det vest-europeiske nær altomfattende statlige helsetilbudet og det amerikanske, der privatpersoner i stor grad må skaffe seg helseforsikringer selv på det private markedet. Myndighetene i Israel gir et grunnleggende tilbud finansiert over skatteseddelen (gratis for lavtlønnede), mens innbyggerne må på det private forsikringsmarkedet for å skaffe seg fullstendig dekning.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise