– Israelere kan ikke bære helseutgiftene

Lederen for Israels største statlige helsefond, Clalit, gir regjeringen skylden for den økonomiske krisen i helsesektoren.
Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)
Israelske shekel (Illustrasjon: skittlbrau, flickr.com)

Helsefondet Clalits leder, Eli Dapas, hevder bare 750 millioner av de 10 milliardene israelerne betaler i helseskatt hvert år, faktisk går til sektoren.

Han mener «minst 5 milliarder» bør umiddelbart tildeles for å kunne tette de økonomiske hullene til helsetjenestene, skriver Yedioth Aharonoth. Den israelske befolkningen kan ikke forventes å bære byrden av disse kostnadene, legger han til. Bare det siste året har 600 millioner kroner av inntektene til de fire helsefondene forsvunnet, grunnet høyere priser og mindre penger fra de offentlige myndighetene. I tillegg sørger en økt israelsk befolkning for at helsefondene mangler ytterligere 600 millioner kroner.

Israel representerer en helsepolitisk mellomvei, mellom det vest-europeiske nær altomfattende statlige helsetilbudet og det amerikanske, der privatpersoner i stor grad må skaffe seg helseforsikringer selv på det private markedet. Myndighetene i Israel gir et grunnleggende tilbud finansiert over skatteseddelen (gratis for lavtlønnede), mens innbyggerne må på det private forsikringsmarkedet for å skaffe seg fullstendig dekning.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise