Mer Leviathan-gass enn først antatt

Det gigantiske israelske gassfeltet Leviathan har større verdier enn først antatt. Borepartnerne forventer å pumpe opp for 9 milliarder kroner mer enn tidligere anslått.

Gassdrill på Leviathan-feltet (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)
Gassdrill på Leviathan-feltet (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Delek Drilling, Avner Oil Exploration og Ratio Oil Exploration har varslet at det finnes 5,8 billioner kubikkmeter mer naturgass enn først antatt på Leviathan-feltet, utenfor Israels kyst. De tidligere anslagene var 5,2 billioner kubikkmeter, skriver Ha’aretz.

Totalt, med alle beregninger på plass, viser det seg at gassfeltet er verdt 9 milliarder kroner mer enn tidligere antatt. Med et statlig skattenivå for gassnæringen som vil tilsvare mellom 60-65 prosent, vil det bety opp mot 6,5 milliarder i økte statlige inntekter.

I tillegg til de tre nevnte selskapene over, er amerikanske Noble Energy største partner på gassfeltet med sitt eierskap på 39,6 prosent.

Forrige artikkelKvinnelige ledere tjener langt mindre enn menn
Neste artikkelRødt kort til Davy Wathne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no