Facebook vil kjøpe israelske Waze for 5,7 milliarder

Den israelske crowdsource-appen Waze er på innkjøpslisten til Facebook. For noen måneder siden skal Apple ha fått avslått et bud.

Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)

Waze er et navigasjons- og kartprogram som tilbyr bilkjørere brukeroppdatert informasjon langs rutene som plottes inn. Det er et av de mest nøyaktige kartprogrammene på markedet for iOS- og Android-telefoner.

Det israelske selskapets definitive gjennombrudd kom i fjor sommer, da Apple sine iPhone-brukere klaget over alle feilene i det nylanserte Apple Maps og selskapets styreleder Tim Cook anbefalte Waze som et godt alternativ.

Ifølge den israelske teknologiavisen Calcalist skal forhandlingene mellom Waze-eierne og Facebook være inne i siste fase: De israelske eierne mottar halvparten av salgssummen på 5,7 milliarder kroner i penger og den andre halvparten i Facebook-aksjer.

Forrige artikkelHurra for Aftenposten og NTB
Neste artikkelUltra-ortodokse militærnektere kan bli fengslet i framtiden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no