Statsministerboligens utgifter opp 80 prosent på fire år

I 2012 brukte statsministerboligen 650.000 kroner på mat og 1,9 millioner på rengjøring – over dobbelt så mye som i 2009. En halv million er blitt brukt på Netanyahus private villa i Cæsarea.

Bosetningsmotstandere markerer sin misnøye utenfor statsministerboligen i 2010. (Illustrasjon: Adam Groffman, flickr.com)
Bosetningsmotstandere markerer sin misnøye utenfor statsministerboligen i 2010. (Illustrasjon: Adam Groffman, flickr.com)

Etter at Benjamin Netanyahu tok over som statsminister i 2009 har utgiftene ved statsministerboligen nærmest eksplodert, viser tall som Times of Israel presenterer. I 2012 var de totale utgiftene på 7,5 millioner kroner, eller dobbelt så mye som da han tok over for fire år siden.

I Israel har mediene i forrige uke slått opp en sak hvor det kommer fram at Netanyahu bestilte en dobbeltseng til en verdi av 650.000 kroner på et El Al-fly. Bestillingen kom før han skulle i begravelsen til Storbritannias omstridte eks-statsminister Margaret Thatcher.

Mest har utgiftene til mat og bekvemmeligheter (117 prosent) og rengjøring (118 prosent) økt i den nevnte perioden. Omkring 500.000 kroner har også blitt brukt på Netanyahus private villa i Cæsarea av skattebetalernes penger.

En israelsk bevegelse kalt Movement for Freedom of Information klaget for få uker siden staten inn for Høyesterett, for å ikke offentliggjøre utgiftene til statsministerboligen. De vant saken, siden det israelske lovverket krever at myndighetene uoppfordret offentliggjør all informasjon om statlige myndigheters og departementers interne utgifter. For kort tid siden ble Netanyahu kritisert av mediene, etter at det kom fram at statsministerboligen hadde sprengt sitt eget iskrembudsjett på 16.000 kroner i 2012.

Forrige artikkelMuslimer og jøder deler gravsted
Neste artikkelBli med MIFF Østfold på studietur til Oslo: Jødisk kultur og liv i Norge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no