Jacob Frenkel ny sentralbanksjef

Etter å ha vært formann i JPMorgan Chase International, tar Jacob Frenkel fatt på sin andre periode som sentralbanksjef.

Israels nye sentralbanksjef, Jacob Frenkel (Foto: Wikipedia)
Israels nye sentralbanksjef, Jacob Frenkel (Foto: Wikipedia)

Jacob Frenkel tok over som sentralbanksjef for første gang i 1991, rett etter Berlin-murens fall. En jobb han beholdt fram til 2000, da hans andre periode løp ut. Nå tar han fatt på sin tredje, skriver Ha’aretz.

Siden den gang har han holdt en rekke foredrag og deltatt på mange konferanser. I næringslivet har Frenkel arbeidet som direktør og formann i henholdsvis Merrill Lynch, AIG og JPMorgan Chase International – tre gigantiske amerikanske finansbanker. Han er også en nærvenn av den avtroppende israelske sentralbanksjefen, Stanley Fischer, selv med bakgrunn fra den amerikanske banknæringen.

Frenkel regnes som en politisk konservativ, som trolig vil legge seg mindre opp i den konsentrasjonen som foregår i israelsk økonomi, enn det Fischer gjorde. En perfekt kandidat for statsminister Benjamin Netanyahu og Likud, som selv hefter en konservativ økonomisk politikk. Det betyr også at han trolig vil la enhver israelsk regjering styre sin økonomi- og sosialpolitikk fritt, mens han selv konsentrerer seg om å holde shekel-kurs og inflasjon nede.

Forrige artikkel– Netanyahu taper støtte internt i Likud
Neste artikkelVerdens sjette største våpeneksportør
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no