12 prosent flere IDF-offiserer på seks år

Israels store forsvarsbudsjett har vært gjenstand for politisk debatt i Israel i flere år. Likevel har IDF de siste seks årene fått 12 prosent flere karrieresoldater.
Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com
Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com

Økningen i antallet offiserer tilsvarer økte årlige utgifter på mellom 750 millioner og 1,5 milliarder kroner, avdekker Ha’aretz. Mens IDFs egen plan er å kvitte seg med 4.500 karrieresoldater, har de ansatt 1.000 nye.

De fleste av disse nyansatte er likevel kun gitt midlertidige stillinger, med mindre lønn enn vanlige offiserer. Skulle forsvaret bestemme seg for å si opp samtlige av dem igjen nå som forsvarsbudsjettet blir kuttet, vil de gå omtrent i null. Ledelsen hevder de tapte inntektene vil få store konsekvenser på kvaliteten på hærens tjenester, noe finansdepartementet ikke er enige i.

Årsaken til at IDF klager ekstra sterkt over budsjettkuttene denne gang, skal være de alt for mange shekelene som går til lønn og pensjon til de mange karrieresoldatene. Det gjør at det er lite rom å manøvrere seg på økonomisk, siden de allerede hadde planlagt å dele ut mange sluttpakker i år. Derfor har de sett seg nødt til å kutte ned på bruk av reservesoldater og militær trening de to neste årene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise