Karnit Flug blir Israels nye sentralbanksjef

Etter flere mislykkede utnevnelser har Israel sikret seg en ny sentralbanksjef. Karnit Flug har allerede fungert i stillingen siden juni.

Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)
Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)

I 112 dager har Israel vært uten en sentralbanksjef. Men i en enda lenger periode har statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yair Lapid forsøkt å finne en passende kandidat.

I juli måtte Jacob Frenkel trekke seg fra nominasjonen, etter at pressen snuste opp anklager om at han hadde stjålet varer fra en butikk i Hong Kong. Få dager senere ble Leo Lieberman annonsert som den neste sentralbanksjefen. Men også han trakk seg, fordi han ikke ville forlate toppstillingen i den israelske finansbanken Bank Hapoalim.

Nå er imidlertid valget falt ned på visesentralbanksjef Karnit Flug, som har fungert som Israels finanssjef siden Stanley Fischer trakk seg i juni. Hun er den første kvinnelige sentralbanksjefen i Israels historie.

– Det er mange utfordringer som sentralbanken og økonomien står overfor, så jeg ser fram til å samarbeide med den dedikerte og profesjonelle staben i banken, samt med regjeringsmedlemmer, for å møte disse utfordringene, sier Flug i en pressemelding.

Ifølge Jerusalem Post ble hun valgt av Fischer som hans direkte underordnede i 2011, med håp om at hun skulle bli hans etterfølger.

Forrige artikkelSaudi Arabia sier fra seg sete i Sikkerhetsrådet
Neste artikkelEskil Pedersens dobbeltmoral
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no