Karnit Flug blir Israels nye sentralbanksjef

Etter flere mislykkede utnevnelser har Israel sikret seg en ny sentralbanksjef. Karnit Flug har allerede fungert i stillingen siden juni.
Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)
Israels nye sentralbanksjef Karnit Flug (Foto: Skjermdump fra JewishNewsOne, YouTube.com)

I 112 dager har Israel vært uten en sentralbanksjef. Men i en enda lenger periode har statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yair Lapid forsøkt å finne en passende kandidat.

I juli måtte Jacob Frenkel trekke seg fra nominasjonen, etter at pressen snuste opp anklager om at han hadde stjålet varer fra en butikk i Hong Kong. Få dager senere ble Leo Lieberman annonsert som den neste sentralbanksjefen. Men også han trakk seg, fordi han ikke ville forlate toppstillingen i den israelske finansbanken Bank Hapoalim.

Nå er imidlertid valget falt ned på visesentralbanksjef Karnit Flug, som har fungert som Israels finanssjef siden Stanley Fischer trakk seg i juni. Hun er den første kvinnelige sentralbanksjefen i Israels historie.

– Det er mange utfordringer som sentralbanken og økonomien står overfor, så jeg ser fram til å samarbeide med den dedikerte og profesjonelle staben i banken, samt med regjeringsmedlemmer, for å møte disse utfordringene, sier Flug i en pressemelding.

Ifølge Jerusalem Post ble hun valgt av Fischer som hans direkte underordnede i 2011, med håp om at hun skulle bli hans etterfølger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise