Home Økonomi Tel Aviv inn blant de store

Tel Aviv inn blant de store

For første gang har Tel Aviv kommet med på 80-landslisten Global Financial Centres Index og debuterer med en 32. plass.

Skyskrapere i Tel Aviv. (Illustrasjon: Sofaer iMBA Program at Tel Aviv University, flickr.com)
Skyskrapere i Tel Aviv illustrere den økonomiske veksten. Store summer investeres i oppstartsbedrifter. (Illustrasjon: Flickr)

Listen publiseres hvert år av Z/Yen Group og måler de ledende finansbyene i verden på mange ulike felter, og deler til sammen ut maksimalt 1.000 poeng til hver by.

Tel Aviv havnet på 32. plass av 80 byer med sine 653 poeng, rett bak Rio De Janeiro og foran Melbourne. Den israelske millionbyen er også den eneste nye byen på årets liste og på tredjeplass blant finanssentrene i Midtøsten. Oslo havner forøvrig på 26. plass med 669 poeng.

Plasseringen på rankingen er viktig for Tel Aviv, siden internasjonale selskaper bruker den for å bestemme hvor de skal investere og sette opp nye kontorer.

– Byens ranking slår allerede flere tradisjonelle europeiske finanssentre som München, Roma, Stockholm, Amsterdam og Milan, sier Shmuel Ben-Tovim til Ha’aretz. Han har etablert interesseorganisasjonen City TLV, som arbeider med å promotere Tel Aviv som finanssenter. Hans mål er at byen en dag skal komme blant topp 20.

Den amerikanske gigantbanken Citigroup og britiske Barclays har nettopp åpnet nye forskningssentre i Tel Aviv, noe som skal ha vippet dem inn på listen. De øverste fire byene på listen ligger fast, selv om London (førsteplass) og New York (andreplass) mistet en del poeng siden fjorårets ranking. Hong Kong og Singapore følger på de neste plassene, mens Tokyo har klatret opp på femteplass. Sist ut av 80 byer kommer Athen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart