Starter industrisamarbeid med Jordan

For første gang siden 1994 skal Jordan og Israel samarbeide om et stort økonomisk prosjekt, en felles industrisone kalt "Jordan Gateway".
Jordan-elven utgjør mange steder grensen mellom Israel og Jordan. (Illustrasjon: Sandi, flickr.com)
Jordan-elven utgjør mange steder grensen mellom Israel og Jordan. (Illustrasjon: Sandi, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel vil investere omtrent 200 millioner kroner i prosjektet, som også er ventet å tiltrekke seg private investeringer de neste årene på over 100 millioner. Det skal være det største samarbeidsprosjektet mellom nabolandene siden fredsavtalen ble inngått i 1994.

Industriområdet “Jordan Gateway” vil bli delt i to av Jordan-elven og knyttet sammen ved en bro. På jordansk side vil jordansk lovgivning gjelde, og tilsvarende israelsk lovgivning på israelsk side. Et nytt statlig organ, Jordan Gateway Authority, skal overse alt som skjer på israelsk side. Kun besøkende og arbeidere vil kunne slippe inn, forklarer Times of Israel.

Regionutviklings-, vann- og energiminister Silvan Shalom (Foto: Knesset.gov.il)
Regionutviklings-, vann- og energiminister Silvan Shalom (Foto: Knesset.gov.il)

– Den felles industriparken Jordan Gateway er et virkelig gjennombrudd. Det er det første betydelige prosjektet sammen med Kongedømmet Jordan, siden undertegningen av fredsavtalen. Det vil styrke relasjonene mellom våre to land og skape vekst i regionen gjennom nye fabrikker, fellesprosjekter og nye arbeidsplasser, mener Israels regionutviklingsminister Silvan Shalom.

Neste år er det 20 år siden at fredsavtalen mellom Jordan og Israel ble undertegnet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise