Starter industrisamarbeid med Jordan

Jordan-elven utgjør mange steder grensen mellom Israel og Jordan. (Illustrasjon: Sandi, flickr.com)
Jordan-elven utgjør mange steder grensen mellom Israel og Jordan. (Illustrasjon: Sandi, flickr.com)

Israel vil investere omtrent 200 millioner kroner i prosjektet, som også er ventet å tiltrekke seg private investeringer de neste årene på over 100 millioner. Det skal være det største samarbeidsprosjektet mellom nabolandene siden fredsavtalen ble inngått i 1994.

Industriområdet “Jordan Gateway” vil bli delt i to av Jordan-elven og knyttet sammen ved en bro. På jordansk side vil jordansk lovgivning gjelde, og tilsvarende israelsk lovgivning på israelsk side. Et nytt statlig organ, Jordan Gateway Authority, skal overse alt som skjer på israelsk side. Kun besøkende og arbeidere vil kunne slippe inn, forklarer Times of Israel.

Regionutviklings-, vann- og energiminister Silvan Shalom (Foto: Knesset.gov.il)
Regionutviklings-, vann- og energiminister Silvan Shalom (Foto: Knesset.gov.il)

– Den felles industriparken Jordan Gateway er et virkelig gjennombrudd. Det er det første betydelige prosjektet sammen med Kongedømmet Jordan, siden undertegningen av fredsavtalen. Det vil styrke relasjonene mellom våre to land og skape vekst i regionen gjennom nye fabrikker, fellesprosjekter og nye arbeidsplasser, mener Israels regionutviklingsminister Silvan Shalom.

Neste år er det 20 år siden at fredsavtalen mellom Jordan og Israel ble undertegnet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag