Vil ha tyskproduserte marinebåter til å forsvare gassen

Israel ønsker fire små tyskproduserte fregatter, som skal forsvare olje- og gassreservene i Middelhavet. Får de ikke det, vil de bevege seg videre til Sør-Korea og Italia.
Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)
Boreriggen som fant det enorme Leviathan-feltet har sikret Israel olje- og gassinntekter på hundrevis av milliarder over de neste tiårene. (Illustrasjon: UK in Israel, flickr.com)

Etter det en sikkerhetskilde forklarer til Ha’aretz, skal hver av de seks tyske marinebåtene ha en prislapp på 600 millioner kroner. De fregattene som den israelske marinen allerede er i besittelse av, er for små og kan ikke bære vekten til det avanserte militærutstyret de trenger.

Men Israel ser også etter andre alternativer, dersom det tyske ikke skulle materialisere seg raskt nok. Som plan B vurderer landet å kjøpe båter til en pris på mellom 0,6-1,2 milliarder kroner, fra Italia eller Sør-Korea. Samtaler med amerikanerne har også funnet sted, som ikke har skip å tilby som møter Israels sikkerhetsbehov.

De båtene israelerne trenger, må kunne bære vekten av anti-rakettsystemet Barak 8 og ha plass til dronefly.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise