Israel blir observatørstat i Stillehavsalliansen

Slik styrker Chile, Colombia, Mexico og Peru sine forretningsmessige relasjoner til Israel. – Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi, sier Benjamin Netanyahu.

Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.
Dette er logoen til Stillehavsalliansen, som nå ønsker Israel velkommen som observatørstat.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Avtalen ble gjort kjent tirsdag gjennom en pressemelding fra den israelske statsministerens kontor. Undertegnelse av avtalen ble utført mandag kveld på en samling i Cartagena, Colombia, der presidentene for de fire medlemslandene i Stillehavsalliansen deltok.

 

I selskap med USA og Canada

Som observatørstat i alliansen får Israel samme status i forretningsforholdet til disse landene som det blant andre USA og Canada har fra før av. Totalt har 24 land observatørstatus i alliansen. Dette gjelder asiatiske land som Kina og Japan, og europeiske land som Spania og Tyskland. Det eneste andre landet i Midtøsten med en slik status er Tyrkia. Det opplyser Times of Israel.

Tilknytningen vil innebære en nærere relasjon og en økt grad av samarbeid mellom forretningslivet i disse landene og Israel.

– Jeg vil takke lederne for Stillehavsalliansens medlemsland for å akseptere Israel som en observatør i den viktige organisasjonen de leder. Dette er enda et skritt i å sikre kontinuerlig vekst i Israels økonomi. Vi legger til rette for at staten Israel kan spre seg ut i flere internasjonale markeder, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

 

Verdens åttende største økonomi

Det samlede bruttonasjonalproduktet til Stillehavsalliansens fire medlemsland beløper seg til over 12 billioner kroner, og utgjør 36 prosent av det samlede bruttonasjonalproduktet til alle landene i Sør-Amerika. Alliansen utgjør den åttende største økonomien i verden, og står for halvparten av all handel i Sør-Amerika og 26 prosent av kontinentets investeringer.

Israel eksporterer for tiden varer for om lag 5.200 millioner kroner årlig til Stillehavsalliansen. Dette utgjør én prosent av Israels totale eksport.

Forrige artikkelEU-leder provoserte i Knesset
Neste artikkelHamas kan treffe Tel Aviv og Jerusalem med flere titalls raketter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/