Haifa inn på viktig containerrute

Når gigantskip som Gustav Maersk kommer ukentlig til Haifa vil havnen ta imot 200.000 containere i året.

Gustav Maersk. (Illustrasjonsfoto: vtsoyvlad, instagram)
Gustav Maersk. (Illustrasjonsfoto: vtsoyvlad, instagram)

15. oktober skal det gigantiske containerskipet Gustav Maersk gå til havn i Haifa for første gang. Skipet er 367 meter langt og har en lastekapasitet på 10.000 TEU (1 TEU tilsvarer én 20 fots container).

Dette blir ikke et engangsbesøk. Haifa havn har kommet inn på en fast rute for containerskip drevet av 2M Alliance (danske Maersk og sveitsiske MSC). Ruten starter i Sør-Korea, går via noen kinesiske byer, Singapore og Port Said før den kommer til Haifa. Fra Israel går ruten videre til flere europeiske byer.

– Når ruten starter vil Haifa havn ta imot mer enn 200.000 containere årlig, opplyser israelske havnemyndigheter til Yedioth Aharonoth. Det tilsvarer 550 containere i døgnet, syv dager i uka. Israels import fra Øst-Asia har vært i sterk økning de siste årene.

Forrige artikkelAshkenazi ønskes velkommen i politikken
Neste artikkel– Riktig å tvangsfore sultestreikere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.