Haifa inn på viktig containerrute

Gustav Maersk. (Illustrasjonsfoto: vtsoyvlad, instagram)
Gustav Maersk. (Illustrasjonsfoto: vtsoyvlad, instagram)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

15. oktober skal det gigantiske containerskipet Gustav Maersk gå til havn i Haifa for første gang. Skipet er 367 meter langt og har en lastekapasitet på 10.000 TEU (1 TEU tilsvarer én 20 fots container).

Dette blir ikke et engangsbesøk. Haifa havn har kommet inn på en fast rute for containerskip drevet av 2M Alliance (danske Maersk og sveitsiske MSC). Ruten starter i Sør-Korea, går via noen kinesiske byer, Singapore og Port Said før den kommer til Haifa. Fra Israel går ruten videre til flere europeiske byer.

– Når ruten starter vil Haifa havn ta imot mer enn 200.000 containere årlig, opplyser israelske havnemyndigheter til Yedioth Aharonoth. Det tilsvarer 550 containere i døgnet, syv dager i uka. Israels import fra Øst-Asia har vært i sterk økning de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag