Oljefunn på Golan

Det er bekreftet funn av olje på Golan-høydene. Men det er uvisst hva oljen kan brukes til, og planene om utvinning møter sterk motstand fra naturvernorganisasjoner.

Skjermdump fra Ynetnews.com.

Det israelske energiselskapet Afek bekreftet i forrige uke at oljeletingen de har utført de siste månedene på de israelske Golan-høydene, nå har gitt resultater. Det er funnet oljereserver, og de søker derfor myndighetene om å få utvidet undersøkelsesprosjektet for å kunne kartlegge funnet nærmere, rapporterer Ynetnews.com.

Afek er for tiden i gang med å bore sin tredje oljebrønn på Golan-høydene, og søker om å få utvide leteprosjektet til boring av ti brønner.

Selv om det nå er bekreftet oljefunn, er det en fortsatt en rekke usikkerhetsmomenter. Man vet ikke hvor stort reservoar det dreier seg om, eller om oljereservene ligger slik til at de kan utvinnes på en økonomisk lønnsom måte. Man kjenner heller ikke til kvalitetsnivået på oljen.

Dersom det skulle vise seg at oljen holder god nok kvalitet og er praktisk mulig å utvinne, venter en langvarig miljødebatt, spår den israelske avisen. Sentrale spørsmål vil være i hvor stor grad naturen i regionen vil påvirkes, og om en eventuell oljeproduksjon vil kunne sette Gennesaretsjøen i fare.

En rekke miljøvernorganisasjoner, som Israel Union for Environmental Defense og Society for the Protection of Nature in Israel, har gått imot prosjektet. Det samme har det statlige natur- og parkvesenet. De mener at oljeboringen vil kunne ødelegge viktige vannressurser og forårsake miljøskader på Golan-høydene.

Forrige artikkelStøtt MIFFs kampanje mot kirkens Israel-hets
Neste artikkelJohn Solsvik i MIFF Molde: Løgn og sannhet om Israel i dagens Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/