Israelsk kaffekjede satser stort i Russland

Kaffekjeden Cofix planlegger å etablere tusen filialer i landet.

Snart kan Russland nyte godt av varm kaffe fra Israel. (Foto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Kaffetørste i Moskva kan nå nyte en varm kaffekopp til en rimelig penge. Den israelske kaffekjeden Cofix har planer om å åpne 300 filialer bare i Moskva. I oktober ble den første filialen av de totalt 1.000 planlagte filialene i landet åpnet, ifølge The Marker.

Ifølge Jerusalem Post ble den første filialen åpnet like ved “Den røde plass” i Moskva. Kaffekjeden tilbyr en fast pris på alle utvalg i menyen – 50 rubler – omtrent 6 norske kroner. Det skal være langt billigere enn mange andre konkurrenter. Ifølge Bloomberg News koster en Cappuccino fra Starbucks fem ganger mer i russiske rubler enn hos Cofix.

Prisen på en kaffekopp hos Cofix i Israel er noe dyrere enn i Moskva, 5 shekel eller omtrent 11 norske kroner.

– I Russland koster det 20 rubler (ca 3 kr) å lage en kopp kaffe hjemme, mens de fleste kaffebutikker tilbyr en kaffekopp for ca 200 rubler (ca 26 kr). Dette er trolig den største forskjellen i verden, sier Avi Katz, grunnleggeren av Cofix.

Bildene under er fra åpningen av den første filialen i Moskva.

Cofix har tilpasset sin meny til det russiske publikummet med blant annet fersk gulrotjuice, russiske pannekaker og et utvalg av te.

Kaffekjeden Cofix ble etablert i 2013 av Avi Katz og har allerede over 150 utsalgssteder i Israel.

Neste satsningsområde for Katz etter Russland skal etter planen bli Storbritannia. Kanskje får vi israelske kaffebarer i Norge også etter hvert?

Forrige artikkel– Jerusalem er hvor Israels framtid vil avgjøres
Neste artikkel– Dersom det ikke fantes bosetninger, ville dere da anerkjenne en jødisk stat?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.