Ny turistrekord i november

- Tallene viser det enorme potensialet i turistnæringen, sier turistminister Yariv Levin.
Jerusalem lysfestival (illustrasjonsfoto: Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Omtrent 290.000 turister besøkte Israel i november, en økning på 38 prosent fra november i fjor og 31 prosent fra november 2014. Besøkstallet er det høyeste for november måned i landets 68 år lange historie, forteller Yedioth Aharonoth.

Mens andre land i Midtøsten, som Egypt og Tyrkia, opplever nedgang i turismen i år – trolig som følge av politisk uro i landene, er tallene mer positive for Israel.

I perioden januar til november 2016 har totalt 2,6 millioner turister besøkt landet. Det er en økning på 2 prosent fra samme periode i 2015.

– Intensive markedsføringstiltak, som det å investere i nye land som Kina og India, i tillegg til særskilte kampanjer for vintersesongen, har resultert i rekordvekst i antall turistbesøk til Israel i november måned, sier turistminister Yariv Levin.

– Vårt mål er å fortsette med målrettede kampanjer for å fortsette å skape en kontinuerlig økning i turisttrafikken. Tallene viser det enorme potensialet i turistnæringen og det faktum at vi fører an i innovative tiltak. Det gir umiddelbare og betydelige resultater i den israelske økonomien, fortsetter Levin.

Statsråden la til at turistinntektene den sist måneden alene er beregnet til ca. 3,3 milliarder norske kroner. Dette er omtrent 400 millioner kroner mer enn november i fjor, og tilsvarer Israels årlige budsjettet for turistmarkedsføring.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise