India kjøper nytt luftvernsystem fra Israel for over 21 milliarder kroner

India og Israel fortsetter forsvarssamarbeidet. Luftvernsystemet skal utplasseres i India i 2023.

Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Indiske myndigheter har godkjent kjøpet av 40 enheter av det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8, skriver avisen Times of Israel. Avtalen har en verdi på over 21 milliarder kroner. Luftvernsystemet er under felles utvikling av Israel Areospace Industries og indiske Defence Research and Development Organisation.

Barak 8, eller Medium Range Surface to Air Defense Missile (MR-SAM) system, kan skyte ned fiendtlige fly, droner og overvåkingsfly på en avstand mellom 50 og 70 kilometer. Det er ventet at de første luftvernsystemene kan bli utplassert i 2023.

De siste årene har India og Israel knyttet tette bånd på det militære samarbeidet, spesielt på området luft- og rakettforsvar. I tillegg til Barak 8-systemet samarbeider landene også om andre rakettsystemer, som Long Range Surface to Air Missile (LR-SAM-systemet). Det vil bli installert på indiske krigsskip.

India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.

I desember i fjor kom Stockholm International Peace Research Institute, som overvåker verdens våpenindustri, med en statistikk som viser at Israel er den sjuende største våpeneksportøren i verden, med 2,1 prosent av det globale salget. USA, Storbritannia, Russland og Frankrike er landene med størst våpenproduksjon.
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Youtube)
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Skjermpdump Youtube)
Forrige artikkelRekordmange deltok i årets Tel Aviv Marathon
Neste artikkelAnsatt ved FN-skole suspendert etter å ha blitt valgt inn i Hamas-ledelsen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.