India kjøper nytt luftvernsystem fra Israel for over 21 milliarder kroner

India og Israel fortsetter forsvarssamarbeidet. Luftvernsystemet skal utplasseres i India i 2023.
Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og Narendra Modi under et møte i 2014. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Indiske myndigheter har godkjent kjøpet av 40 enheter av det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8, skriver avisen Times of Israel. Avtalen har en verdi på over 21 milliarder kroner. Luftvernsystemet er under felles utvikling av Israel Areospace Industries og indiske Defence Research and Development Organisation.

Barak 8, eller Medium Range Surface to Air Defense Missile (MR-SAM) system, kan skyte ned fiendtlige fly, droner og overvåkingsfly på en avstand mellom 50 og 70 kilometer. Det er ventet at de første luftvernsystemene kan bli utplassert i 2023.

De siste årene har India og Israel knyttet tette bånd på det militære samarbeidet, spesielt på området luft- og rakettforsvar. I tillegg til Barak 8-systemet samarbeider landene også om andre rakettsystemer, som Long Range Surface to Air Missile (LR-SAM-systemet). Det vil bli installert på indiske krigsskip.

India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.

I desember i fjor kom Stockholm International Peace Research Institute, som overvåker verdens våpenindustri, med en statistikk som viser at Israel er den sjuende største våpeneksportøren i verden, med 2,1 prosent av det globale salget. USA, Storbritannia, Russland og Frankrike er landene med størst våpenproduksjon.
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Youtube)
India har kjøpt det israelsk-utviklede luftvernsystemet Barak 8. (Foto: Skjermpdump Youtube)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise