Selger Israels første single malt whisky

Et lite destilleri i Tel Aviv håper på suksess med en «eksperimentell» utgave av drikken.

Den første single malt whiskey produsert i Israel er nå til salgs. (Foto: Milk & Honey)
Den første single malt whisky produsert i Israel er nå til salgs i en internett-auksjon. (Foto: Milk & Honey)

Milk & Honey Distillery i Tel Aviv har laget Israels aller første «single malt» whisky. Det lille destilleriet startet nylig salget av 100 flasker i en auksjon på internett. I tillegg skal de selge 291 flasker lokalt. Destilleriet omtaler whiskyen som en «eksperimentell» utgave av drikken. Whiskyen har stått lagret i tre år.

– Det er en stor etterspørsel etter produkter som er annerledes og fra andre steder og klima, sier Eitan Attir, selskapet administrerende direktør, til Yedioth Ahronoth.

Å drive et destilleri er ikke vanlig i Israel, hvor vinprodusenter dominerer markedet og har tiltrukket seg utenlandske kunder i flere tiår. De siste årene har også trenden med mikrobrobryggeri tatt av i Israel og blitt en stor suksess. Nå håper Milk & Honey at en global renessanse blant whiskeydrikkere skal være deres suksessoppskrift.

Selv om produksjon av whiskey er noe nytt i Israel, mener selskapet at naturen i landet har noen fordeler. Varmt og fuktig klima gjør at whiskyen modner raskere. Faktisk modnes den så mye som to og en halv ganger raskere enn den som produseres i Skottland. Selskapet opplyser om at whiskyen deres er kosher.

Destilleriet i Tel Aviv har også åpnet et nytt besøkssenter. (Foto: Milk & Honey)
Destilleriet i Tel Aviv har også åpnet et nytt besøkssenter. (Foto: Milk & Honey)
Forrige artikkelFotballaget Hapoel Beer Sheva svært nær å nå gruppespillet i Champions League
Neste artikkelIsrael har stanset 100 våpenleveranser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.