Laveste arbeidsledighet i Israel på 37 år

Andelen helt ledige i juli og august var på 4,1 prosent.

Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)
Den arabisk-israelske læreren Nedaa Rabi er her sammen med klassen hun underviser på Gvanim ungdomskole i Qadima. Skolen har ansatt fem arabiske lærere og er et vellykket eksempel på utdanningsdepartementets integreringsprogram. (Foto: Hadas Parush/Flash 90)

Israels statistiske sentralbyrå publiserte tirsdag 19. september de nyeste tallene for den israelske arbeidsstyrken.

Sesongjustert viser oversikten at arbeidsledigheten for personer over 15 år var på 4,1 prosent for august. Det er det samme som i juli 2017.

Ifølge en artikkel i den israelske avisen Ha’aretz – som oppgir Israels statistiske sentralbyrå som kilde – er 4,1 prosent den laveste andelen ledige siden 1980.

Tabellen viser ledigheten siden 2014. (Skjermdump fra CBS)
Tabellen viser den månedlige arbeidsledigheten siden januar 2014 og er hentet fra Israels statistiske sentralbyrå.

Andelen over 15 år som deltar i arbeidsstyrken var på 63,8 prosent i august. I juli var tallet 64 prosent.

Andelen som arbeider fulltid lå på 78,2 prosent av de som er i arbeid.

Alle artikler på MIFFs nettsted er gratis. Tjenesten er finansiert av MIFFs medlemmer, og vi håper du vil bli med på laget! Klikk her for å gå til registreringsskjema – nå er det gratis for nye medlemmer ut år 2017. Du som allerede er medlem, kan bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Hvem som helst kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Forrige artikkelDu må ikke tro at du bare har drømt!
Neste artikkelDømt til 18 års fengsel for knivterror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.