Alibaba gjør som Google og Amazon

Den kinesiske nettgiganten etablerer et forskningssenter i Israel.

Grunnlegger av Alibaba, Jack Ma, tar en selfie med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Him Tzach/Flickr)
Grunnlegger av Alibaba, Jack Ma, tar en selfie med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Tzach/Flickr)

Kina største internettselskap, Alibaba, skal satse 120 milliarder kroner på å bygge forskningssenter i land med store innovative teknologimiljø. Blant annet i Israel. Det styrtrike selskapet er en gigant i Asia, men ønsker med dette å bli verdensledende innenfor e-handel, logistikk og sky-teknologi, skriver avisen Yedioth Ahronot.

De nye teknologiske senterne skal i tillegg til Israel bygges i USA, Russland, Kina og Singapore. Senterne skal fokusere på kunstig intelligens (AI), kvantedatamaskin og finansiell teknologi. Selskapet planlegger å ansette 100 forskere til dette arbeidet.

– Vi ønsker å være helt i front i utviklingen av neste generasjons teknologi, som vil sikre veksten til Alibaba og våre partnere, sier Jeff Zhang, selskapets sjefstekniker.

Det kinesiske selskapet og deres samarbeidspartnere har hatt en enorm ekspansjon det siste året, og blitt en direkte konkurrent til den amerikanske giganten Amazon. Begge selskapene har bygget seg opp med å bli verdensledende på netthandel.

Sistnevnte har for øvrig også satset i Israel. Det har også andre store internasjonale tungvektere som for eksempel Ebay, Paypal, Google og Microsoft. Alibaba har et mål om å ha to milliarder kunder over hele verden innen to tiår.

Forrige artikkelUSA reagerer på UNESCOs urettferdighet mot Israel med å trekke seg
Neste artikkelIsrael «bedriver en langsom utmattelseskrig med en utspekulert og dypt inhuman inderlighet»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.