Sterk økonomisk vekst i Israel

Det går så det griner i den israelske økonomien.

Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Ronsho, flickr)
Det går bra for økonomien i Israel og landets økonomiske senter Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Ronsho, flickr)

Israels økonomi vokste mye raskere enn forventet i årets tredje kvartal. En av årsakene til den formidable veksten er at landets sterke valuta ikke dempet eksportveksten, som mange hadde fryktet, skriver Financial Times.

Bruttonasjonalproduktet økte med 4,1 prosent, ifølge Central Bureau of Statistics. Det er langt over den forventede veksten på 2,5 prosent.

Den israelske shekelen er rekordsterk, noe som har skapt frykt for at landets eksport vil rammes. Men frykten har så langt ikke slått til. Eksporten øker.

Sentralbanken i Israel har forgjeves forsøkt å bremse shekelens vekst i nesten et tiår. Men til tross for flere tiltak har shekelen bare blitt sterkere og sterkere på grunn av landets sterke økonomiske vekst og redusert import av energi. Shekelen nærmer seg å være på det sterkeste nivået noensinne.

En av ulempene med den sterke israelske valutaen, sett med norske øyne, er at opphold i Israel er blitt dyrere. For nordmenn har prisene steget 60% siden 2012. Likevel opplever Israel at rekordmange turister besøker landet.

Forrige artikkel– Khamenei er Midtøstens Hitler
Neste artikkelIrans militærsjef: En ny Midtøsten-krig vil ende med at Israel blir utslettet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.