Hvordan investere i det israelske aksjemarkedet?

Slik kan du kjøpe aksjer i Israel.
Skyskrapere i Tel Aviv. (Illustrasjon: Sofaer iMBA Program at Tel Aviv University, flickr.com)
Skyskrapere i Tel Aviv illustrere den økonomiske veksten. Store summer investeres i oppstartsbedrifter. (Illustrasjon: Flickr)

Av og til får MIFF spørsmål om hvordan norske statsborgere kan investere i det israelske aksjemarkedet. I 2012 åpnet det norske meglerhuset TrendTech et investeringsprodukt i åtte israelske selskaper, men de mistet konsesjonen sin i 2016.

Denne måneden har vi ikke bare fått spørsmål om Israel-investeringer, men også et lesertips om en mulighet.

– Ved hjelp av Investeringskonto Zero hos Nordnet kan jeg investere i aksjefondet Aberdeen Israel Fund, forteller tipseren. Fondet forvaltes av Aberdeen Asset Management.

Det kan også være andre leverandører som tilbyr fondet.

Nordnet skriver følgende om Aberdeen Israel Fund: «Det er ikke tilknyttet noen utfordringer eller problemer ved handel av dette fondet. Forskjellen på closed-end fond og vanlige aksjefond er at du her betaler kurtasje (kostnader) ved kjøp/salg. Du er også eksponert mot valutasvigninger. Ved handel av dette fondet eksponeres du for politiske og økonomiske risikoer. I tillegg til dette er det risiko forbundet ved investering i Israel og investering i kun et enkelt land i et fond. Fondet investerer også i små selskaper fremfor store som også eksponerer deg for risiko. Dette fondet er også svært volatilt, d.v.s. utsatt for verdisvingninger.»

Merk at MIFF har ikke ekspertise på hverken aksjer, fond eller investeringer i Israel og at artikkelen ikke må forstås som en anbefaling. Det finnes sikkert også andre muligheter enn dette fondet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise