Han er Israels rikeste person

Chelsea-eier Roman Abramovich har blitt israelsk statsborger.

Roman Abramovich (i midten) er nå Israels rikeste statsborger. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman/Flickr)
Roman Abramovich (i midten) er Israels rikeste. Her avbildet sammen med to Chelsea-tilhengere. (Foto: Mark Freeman)

Den russisk-jødiske milliardæren Roman Abramovich, eier av fotballklubben Chelsea, har ifølge det israelske innenriksdepartementet immigrert til Israel.

51 år gamle Abramovich landet på Ben Gurion-flyplassen tidligere i uken. Der fikk han et israelsk identitetskort i henhold til loven om tilbakevending (Law of return), som gir alle jøder retter til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Abramovich skal ha ankommet flyplassen i sitt privatfly.

Bytte av statsborgerskap skjer etter at Abramovich ikke lenger fikk visum til Storbritannia etter en diplomatisk konflikt mellom London og Moskva.

Ifølge britiske medier er Abramovich god for over 100 milliarder kroner. Etter å ha blitt israelsk statsborger på mandag er han nå den rikeste i Israel.

Som ny statsborger slipper Abramovich å betale skatt på inntekter fra utlandet i ti år, og han trenger heller ikke å deklarere hvor inntekten har kommet fra.

Han skal bo i et herskapshus han kjøpte fra den israelske Hollywood-stjernen Gal Gadot i Tel Aviv-nabolaget Neve Tzedek, skriver Times of Israel.

Forrige artikkelTusenvis tilbrakte natten i bomberom
Neste artikkelIsrael bygger sjøbarriere ved grensen til Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -