Intel investerer 94 milliarder i Israel

Teknologigiganten planlegger den største investeringen i Israel noensinne.

Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)
Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)

Teknologigiganten Intel er ventet å investere rundt 11 milliarder dollar, drøyt 94 milliarder kroner, for å bygge et nytt produksjonsanlegg i Israel. Det er finansminister Moshe Kahlon som melder dette, skriver avisen Ha’aretz.

Selskapet vil trolig få et tilskudd på 7,5 milliarder kroner fra den israelske regjeringen. Det er åtte prosent av den totale investeringen, som er den største enkeltinvesteringen som noen gang er blitt gjort i Israel.

Intels planer innebærer å bygge en ny fabrikk ved siden av sitt nåværende produksjonsanlegg i Kiryat Gat. Intel har forpliktet seg til at det nye anlegget, som skal stå ferdig innen fem år, skal skape mellom 1000 og 2000 nye arbeidsplasser. I dag har Intel Israel rundt 11.000 ansatte innen produksjon, forskning og utvikling av mikroprosessorer.

Finansminister Kahlon sier den israelske regjeringen og Intel har samarbeidet om prosjektet i over ett år. Mandag ble partene omsider enige om en avtale, men prosjektet er enda ikke helt i havn. Det må først godkjennes av flere statlige institusjoner før første spadetak kan bli tatt.

I mai 2018 besluttet Intel å investere 42 milliarder kroner i å oppgradere sin eksisterende fabrikk i Kiryat Gat i årene mellom 2018 og 2020.

Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tilknyttet det gamle. (Foto: Wikipedia)
Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tett på det gamle. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelOppløser den palestinske regjeringen
Neste artikkelGantz: – Benjamin Netanyahus «kongedømme» er snart over
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.