Intel investerer 94 milliarder i Israel

Teknologigiganten planlegger den største investeringen i Israel noensinne.
Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)
Den amerikanske teknologigiganten Intel vil investere nesten 100 milliarder kroner i Israel. (Foto: Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Teknologigiganten Intel er ventet å investere rundt 11 milliarder dollar, drøyt 94 milliarder kroner, for å bygge et nytt produksjonsanlegg i Israel. Det er finansminister Moshe Kahlon som melder dette, skriver avisen Ha’aretz.

Selskapet vil trolig få et tilskudd på 7,5 milliarder kroner fra den israelske regjeringen. Det er åtte prosent av den totale investeringen, som er den største enkeltinvesteringen som noen gang er blitt gjort i Israel.

Intels planer innebærer å bygge en ny fabrikk ved siden av sitt nåværende produksjonsanlegg i Kiryat Gat. Intel har forpliktet seg til at det nye anlegget, som skal stå ferdig innen fem år, skal skape mellom 1000 og 2000 nye arbeidsplasser. I dag har Intel Israel rundt 11.000 ansatte innen produksjon, forskning og utvikling av mikroprosessorer.

Finansminister Kahlon sier den israelske regjeringen og Intel har samarbeidet om prosjektet i over ett år. Mandag ble partene omsider enige om en avtale, men prosjektet er enda ikke helt i havn. Det må først godkjennes av flere statlige institusjoner før første spadetak kan bli tatt.

I mai 2018 besluttet Intel å investere 42 milliarder kroner i å oppgradere sin eksisterende fabrikk i Kiryat Gat i årene mellom 2018 og 2020.

Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tilknyttet det gamle. (Foto: Wikipedia)
Intels fabrikkområde i Kiryat Gat i Israel. Nå skal det bygges et nytt produksjonsanlegg tett på det gamle. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise