Investerer flere titalls milliarder i israelske oppstartsbedrifter

Bare i september alene ble det investert over ni milliarder kroner.
Skyskrapere i Tel Aviv. (Illustrasjon: Sofaer iMBA Program at Tel Aviv University, flickr.com)
Skyskrapere i Tel Aviv illustrere den økonomiske veksten. Store summer investeres i oppstartsbedrifter. (Illustrasjon: Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Så langt i år har investorer investert drøyt 54 milliarder kroner i israelske oppstartsbedrifter. Dermed er man på god vei til å slå fjorårets rekord på 58 milliarder kroner. Bare i september alene klarte oppstartsbedriftene å få inn over 9 milliarder kroner fra eksterne investorer, skriver avisen Israel Hayom.

Tallene er basert på pressemeldinger fra de israelske selskapene. Tallene kan være enda høyere, da enkelte bedrifter ikke offentliggjør sine økonomiske tall. I juli ble det investert 5,9 milliarder kroner og i august 3,2 milliarder.

I september hentet kredittselskapet Fundbox 3 milliarder kroner, selskapet Tipalti hentet 690 millioner kroner og cybersikkerhetsselskapet Snyk 640 millioner kroner fra investorer. Drone-selskapet D-Fend hentet 255 millioner kroner og Xjet, som utvikler 3D-printere, fikk inn 410 millioner kroner.

Basert på folketall er det ingen land i verden som har flere oppstartsbedrifter enn Israel. Bare USA har flere oppstartsbedrifter uavhengig av folketall. Derfor har Israel fått kallenavnet Start-up-nation (oppstartslandet).

En av bedriftene som hjelper oppstartsbedrifter på beina er Intel.

Bloomberg har kåret Israel til den 5. mest innovative økonomien i verden.

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om den israelske gründer-kulturen.

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel, forklarer Strøm-Olsen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise