Israels eksport av varer og tjenester på vei mot enda en ny rekord

Her er tallene som viser at den anti-israelske boikott-kampanjen feiler fullstendig.
Bildet viser hovedkvarteret til det israelske teknologiselskapet Check Point i Tel Aviv som har stor suksess med eksport av programvare, maskinvare og tjenester til mange land. (Foto: David Shai/Wikipedia Commons)

Ifølge en ny oversikt fra Israels statistiske sentralbyrå (CBS) og det israelske finansdepartementet, er den israelske eksporten for 2019 forventet å komme opp i 114 milliarder amerikanske dollar (rundt 1.100 milliarder kroner, skriver Times of Israel.

I 2018 eksporterte Israel varer og tjenester for 109 milliarder dollar (rundt 1.050 milliarder kroner).

Maskinen Spirit fra SodaStream ble kåret til best i test av TV2 hjelper deg. (Foto: SodaStream)
Den Israel-produserte maskinen Spirit fra SodaStream ble kåret til best i test av TV2 hjelper deg i mai 2017. (Foto: SodaStream)

Det israelske finansdepartementet skriver på sin nettside (på hebraisk) at tallene fra CBS for de tre første kvartalene av 2019 viser at økningen for hele året er beregnet å bli på 4,6 prosent, og at det hovedsakelig skyldes at eksporten av tjenester har økt med 12 prosent.

Det meste av disse tjenestene gjelder høyteknologi, som for eksempel programvare, databehandling og innen forskning og utvikling, skriver nyhetsbyrået Reuters.

«Eksport utgjør rundt 30 prosent av Israels økonomiske aktivitet. Totalt sett økte eksporten til EU – som er Israels største handelspartner – med 4,8 prosent dette året. Økningen blir ledet av Storbritannia, Spania, Polen og Belgia. Eksporten til USA – det største eksportmarkedet pr. land – økte med 2 prosent, mens eksporten til India økte med 9 prosent. Eksporten til de asiatiske markedene, inkludert Kina og Japan, har falt dette året,» avslutter Reuters.

Relaterte artikler:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise