Nå er produksjonen av naturgass fra Leviathan-feltet i gang

Tirsdag 31. desember begynte gass å flyte fra Leviathan-feltet utenfor kysten av Israel. Begivenheten betyr starten på det største energiprosjektet i Israels historie.

Plattform på Leviathan-feltet utenfor kysten av Israel. (Arkivfoto: UK in Israel, flickr.com)
Plattform på Leviathan-feltet utenfor kysten av Israel. (Arkivfoto: UK in Israel, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yossi Abu, administrerende direktør i selskapet Delek Drilling, erklærte ved oppstarten: – For første gang siden dets etablering er Israel nå en kraftstasjon i stand til å forsyne seg selv med alt energibehov, og har dermed oppnå energi-uavhengighet. Samtidig kommer vi til å eksportere naturgass til Israels naboer [Egypt og Jordan], og på den måten styrke Israels posisjon i regionen, melder Times of Israel.

Bildet er fra kontrollrommet på plattformen 31. desember 2019. (Foto: Noble Energy)

Leviathan-feltet ligger 125 kilometer vest av Haifa og inneholder store mengder naturgass og muligens en halv million fat olje, ifølge beregninger utført av de deltakende selskapene.

Gassen fra Leviathan vil erstatte importert, kostbar og forurensende kull i produksjonen av elektrisk strøm.

Relaterte artikler:

Forrige artikkel2019 var tiårets beste år for aliyah
Neste artikkelRekordmange turister besøkte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.