Israelske teknologibedrifter fikk inn 74 milliarder kroner i investeringer i 2019

Siden 2010 er det investert drøyt 350 milliarder kroner i teknologibransjen i Israel.

Tel Aviv er hovedsetet til de fleste høyteknologibedriftene i Israel. (Foto: Max Meir Mroz/Flickr)

Det ble investert 74 milliarder kroner i private israelske teknologibedrifter i 2019, en økning på 30% i forhold til 2018. Siden 2010 er det investert drøyt 350 milliarder kroner inn i israelske teknologibedrifter, skriver Israel Hayom.

– 2019 var et rekordår, som toppet et tiår med stadig økende investeringer i den israelske høyteknologiindustrien. Veksten skyldes delvis den økende utenlandske kapitalen som investeres i den israelske høyteknologibransjen, forklarer Shmulik Zysman fra det internasjonale advokatfirmaet ZAG.

I fjerde kvartal 2019 alene ble det investert over 20 milliarder kroner i teknologibedriftene, som er det høyeste beløpet siden 2012.

Israel Venture Capital Research Center spår at investeringene i mer etablerte selskaper vil fortsette å vokse også i 2020. Selskaper som jobber med kunstig intelligens og cybersikkerhet er spesielt attraktive for investorene.

Bloomberg har kåret Israel til den 5. mest innovative økonomien i verden.

Forrige artikkelSå mye har det ikke regnet på 50 år
Neste artikkelPST stanset iransk agent i hagen til sentral person i et pro-israelsk miljø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.