Over 500.000 israelere står uten jobb

Koronakrisen har gjort at arbeidsledigheten i Israel har steget til 16,5 prosent.

Vanligvis kryr det av mennesker ved Vestmuren, men nå er det folketomt på grunn av koronaviruset. (Foto: Twitter)

Arbeidsledigheten i Israel har skutt i været etter utbruddet av koronaviruset. Over 500.000 mennesker har mistet jobben siden begynnelsen av mars. Arbeidsledigheten i landet er nå 16,5 prosent. Til sammenligning var den ved slutten av siste kvartal 2019 på 3,6 prosent, skriver Times of Israel.

Mange israelske bedrifter har blitt tvunget til å permittere sine ansatte uten lønn eller si dem opp som følge av koronautbruddet. Turistbransjen er totalt lammet etter at grensene ble stengt for turister. Hver eneste dag kommer det tusenvis av nye søknader om dagpenger fra ansatte i turistnæringen.

Lederen for den israelske utgaven av NAV sier antallet arbeidsledige kan øke til over én million dersom permitteringene og oppsigelsene fortsetter.

– Hvis det fortsetter i denne hastigheten, så vil vi sannsynligvis få én million arbeidsledige, en fjerdedel av landets arbeidsstyrke. Det ser ut til at 20% av de som er permittert uten lønn vil bli arbeidsledige i løpet av denne krisen, sier Rami Grauer i Employment Service.

De fleste søknadene om dagpenger har kommet fra ansatte i turistbransjen, restauranter og butikker. De siste dagene har antallet søknader gått noe ned, men myndighetene frykter nye bølger av søknader framover.

– Det kan komme nye bølger med søknader, forteller Grauer.

Denne videoen viser hvordan butikkene er stengt og kundene borte:

Forrige artikkel1238 har fått påvist koronasmitte i Israel
Neste artikkelIsrael er verdens 14. lykkeligste land
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.