Over 500.000 israelere står uten jobb

Vanligvis kryr det av mennesker ved Vestmuren, men nå er det folketomt på grunn av koronaviruset. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Arbeidsledigheten i Israel har skutt i været etter utbruddet av koronaviruset. Over 500.000 mennesker har mistet jobben siden begynnelsen av mars. Arbeidsledigheten i landet er nå 16,5 prosent. Til sammenligning var den ved slutten av siste kvartal 2019 på 3,6 prosent, skriver Times of Israel.

Mange israelske bedrifter har blitt tvunget til å permittere sine ansatte uten lønn eller si dem opp som følge av koronautbruddet. Turistbransjen er totalt lammet etter at grensene ble stengt for turister. Hver eneste dag kommer det tusenvis av nye søknader om dagpenger fra ansatte i turistnæringen.

Lederen for den israelske utgaven av NAV sier antallet arbeidsledige kan øke til over én million dersom permitteringene og oppsigelsene fortsetter.

– Hvis det fortsetter i denne hastigheten, så vil vi sannsynligvis få én million arbeidsledige, en fjerdedel av landets arbeidsstyrke. Det ser ut til at 20% av de som er permittert uten lønn vil bli arbeidsledige i løpet av denne krisen, sier Rami Grauer i Employment Service.

De fleste søknadene om dagpenger har kommet fra ansatte i turistbransjen, restauranter og butikker. De siste dagene har antallet søknader gått noe ned, men myndighetene frykter nye bølger av søknader framover.

– Det kan komme nye bølger med søknader, forteller Grauer.

Denne videoen viser hvordan butikkene er stengt og kundene borte:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag