Over en million israelere arbeidsledig

Koronakrisen har gjort at arbeidsledigheten i Israel har økt til 25 prosent.

Vanligvis kryr det av folk på markedet i Jerusalem, men nå er butikkene stengt og markedet folketomt. (Foto: Twitter)

Hver fjerde arbeidstaker i Israel står nå uten arbeid, viser tall fra israelske myndigheter. Arbeidsledigheten er på utrolige 24,9 prosent. Det betyr at over en million israelere nå står uten arbeid. Aldri tidligere har så mange israelere vært arbeidsledige.

Siden koronakrisen startet tidlig i mars har 879.372 flere blitt registrert som arbeidsledige i Israel. 89,2% av dem er permittert uten lønn, mens 6,6% har blitt oppsagt. På drøyt to uker har 500.000 flere blitt arbeidsledige.

Lønnstakere vil få dekket 75% av de tapte inntektene sine i en begrenset periode, men selvstendig næringsdrivende har ikke krav på dagpenger. Derfor jobber regjeringen med å få på plass et tilskudd som kan redde de 175.000 selvstendig næringsdrivende som nå står uten noen inntekt.

Mange israelske bedrifter har blitt tvunget til å permittere sine ansatte uten lønn eller si dem opp som følge av koronautbruddet. Turistbransjen er totalt lammet etter at grensene ble stengt for turister. Hver eneste dag kommer det tusenvis av nye søknader om dagpenger fra ansatte i turistnæringen. De siste ukene er også flere blitt arbeidsledige i en rekke andre næringer.

Leder av den israelske utgaven av NAV, Rami Garor, har tidligere anslått at rundt 20 prosent av dem som nå er arbeidsledige ikke vil ha en jobb å komme tilbake til når krisen er over og restriksjonene fjernet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise