I denne byen er 75% arbeidsledige

Israelsk ferieby er hardt rammet av koronaviruspandemien.

Feriebyen Eilat er hardt rammet av koronakrisen. Dette bildet er fra før pandemien startet. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den populære israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet er økonomisk hardt rammet av koronaviruset. I et normalår besøker rundt 2,5 millioner turister byen som ligger helt sør i Israel, kilt mellom Jordan og Egypt. Nå, som følge av koronaen og stengte grenser, er byen helt tom, skriver Times of Israel.

Normalt er de 12.000 hotellsengene i byen fylt opp gjennom hele året. Nå står de tomme. Lior Mucznik, som er direktør for tre av byens hoteller, anslår at de taper opp mot 100 millioner kroner for hver måned pandemien varer.

De fleste av Eilats 67.000 innbyggere jobber i turistnæringen. Nå er 75% av dem arbeidsledig. Byen har fått statlige midler, men ordfører Meir Yitzhak Halevi mener hjelpen foreløpig bare «er et lite plaster på et stort sår».

Totalt er over én million israelere arbeidsledige, over 25% arbeidsledighet.

Som følge av en nedgang i antallet nye koronatilfeller har myndighetene i Israel begynt å lette litt på restriksjonene og flere virksomheter har fått lov til å åpne igjen. Dette er likevel til liten økonomisk hjelp for Eilat foreløpig.

De lokale myndighetene i Eilat ønsker at de sentrale myndighetene kommer med en redningspakke som er spesifikt rettet mot feriebyen ved Rødehavet.

– Jeg har bodd her i 32 år og aldri sett noe som dette. Det er som om en bombe har blitt sluppet over byen, sier Eilat-beboer Josef Gez (54).

Som denne videoen viser har steinbukker inntatt de folketomme gatene:

Forrige artikkelHadde planer om å bombe fotballstadion i Jerusalem
Neste artikkelKorona setter ingen stopper for Israel-hatet til LO
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.