1 av 7 frykter å miste hjemmet sitt

Økonomisk usikkerhet i Israel etter koronapandemien.

Politi og helsepersonell utenfor Sheba-sykehuset i Tel Aviv onsdag 13. mai. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mange israelere har de siste årene hatt store utfordringer med høye levekostnader, både boligpriser og mange dagligvarer har vært relativt høye i forhold til inntektsnivået. Som et resultat av koronapandemien og tiltak for smittevern er arbeidsledigheten nå rekordhøy, og mange frykter for sin økonomiske framtid.

1 av 7 israelere (14,1 prosent) frykter for å miste sitt hjem og 46,5 er redde at de ikke kan dekke sine faste utgifter, viser en måling fra Statistisk sentralbyrå. 14,1 prosent av israelerne opplyser at de eller en annen person i husstanden har redusert matinntaket eller antallet måltider på grunn av frykt for den økonomiske situasjonen. 66,9 prosent av de som opplyser at de spiser mindre sier det er fordi de ikke har nok penger til mat.

Når det gjelder håp for framtiden er det en viss forbedring i målingene fra mars til april. I mars trodde 27,3 prosent at deres økonomiske situasjon kom til å bli verre om 12 måneder, i april var prosentandelen fallt til 18,3 prosent.

Forrige artikkelStor studie: En av fem i England tror koronaen er en jødisk konspirasjon
Neste artikkelZoom-møte med Shani Shavit kl. 18-19: Dansk pedagogikk møter israelske barnefamilier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.