1 av 7 frykter å miste hjemmet sitt

Økonomisk usikkerhet i Israel etter koronapandemien.
Politi og helsepersonell utenfor Sheba-sykehuset i Tel Aviv onsdag 13. mai. (Foto: Magen David Adom)

Mange israelere har de siste årene hatt store utfordringer med høye levekostnader, både boligpriser og mange dagligvarer har vært relativt høye i forhold til inntektsnivået. Som et resultat av koronapandemien og tiltak for smittevern er arbeidsledigheten nå rekordhøy, og mange frykter for sin økonomiske framtid.

1 av 7 israelere (14,1 prosent) frykter for å miste sitt hjem og 46,5 er redde at de ikke kan dekke sine faste utgifter, viser en måling fra Statistisk sentralbyrå. 14,1 prosent av israelerne opplyser at de eller en annen person i husstanden har redusert matinntaket eller antallet måltider på grunn av frykt for den økonomiske situasjonen. 66,9 prosent av de som opplyser at de spiser mindre sier det er fordi de ikke har nok penger til mat.

Når det gjelder håp for framtiden er det en viss forbedring i målingene fra mars til april. I mars trodde 27,3 prosent at deres økonomiske situasjon kom til å bli verre om 12 måneder, i april var prosentandelen fallt til 18,3 prosent.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise