Fra 440.000 til 2200 turister

Tallene viser hvor brutalt koronakrisen har rammet turistnæringen.

Som følge av koronakrisen har antallet turister som ankommer Israel falt dramatisk. (Foto: Flickr)

Bare 2300 utenlandske besøkende ankom Israel i løpet av hele mai måned, ifølge offisielle tall. Det viser hvor hardt koronapandemien og restriksjonene på innreise har rammet den israelske turistnæringen, skriver Jerusalem Post.

Bortsett fra i noen få tilfeller som utenriksdepartementet har ansett som ekstraordinære, har alle utenlandske statsborgere blitt nektet innreise til Israel siden 18. mai, selv om de kan bevise at de kan sitte i isolasjon i 14 dager. Innreiseforbudet for utlendinger vil foreløpig gjelde fram til 15. juni.

Blant de besøkende som kom til Israel i mai ble omtrent 2200 ansett som turister som var mer enn én dag i landet. De resterende 100 var dagsbesøk.

Tallene representerer et dramatisk fall sammenlignet med tidligere år, med over 466.000 besøkende i mai 2019, hvorav 440.000 av dem var turister.

Et like dramatisk fall ser man også på antallet personer som reiste ut av Israel i mai 2020, som følge av færre avganger og krav om karantene. Det ble kun registrert 8300 utenlandsreiser av israelske statsborgere i mai i år, sammenlignet med 656.000 i mai 2019.

Før koronapandemien kom kunne Israel se tilbake på tre år med stadig nye turistrekorder. Det hele toppet seg i 2019 med over 4,5 millioner turister. Mange hadde sett frem til å slå nye rekorder i 2020, men slik ble det ikke. I fjor la utenlandske turister igjen over 60 milliarder kroner i israelsk økonomi.

Nå håper turistnæringen at noe av sesongen kan reddes. De presser på for en snarlig åpning for internasjonale turister, men kilder antyder at det ikke vil åpnes opp for utenlandske besøkende før tidligst i midten av juli.

I turistbyer som Eilat har arbeidsledigheten vært oppe i hele 75 prosent. Nå er noen av dem tilbake i arbeid ettersom innenlandsturismen har tatt seg opp igjen.

Forrige artikkelMed israelsk hjelp fikk Kongo sin første drive-in for koronatesting
Neste artikkelHåper å skape 10.000 arbeidsplasser i «Silicon Wadi»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.