Rekordomsetning for Israel Aerospace Industries

Gledelige nyheter fra et av Israels største selskaper.

En illustrasjon av IAIs moderne kampsystem OPAL, som ble lansert i april 2019. (Foto: Israel Aerospace Industries)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel Aerospace Industries (IAI) melder om rekordomsetning på over 18 milliarder kroner i løpet av årets første halvår, skriver nettstedet CTech.

Det er en økning i inntektene på 4,6% i forhold til i fjor. Overskuddet i årets første halvår er 740 millioner kroner, som er en økning på 64% fra i fjor.

IAI er heleid av den israelske staten og har 15.000 ansatte. Selskapet er ledende innen fly- og forsvarsindustrien og designer, utvikler og produserer utstyr til sivil luftfart, droner, jagerfly, raketter, avionikk og romfart.

Rekordomsetningen skjer til tross for en kraftig nedgang i sivil luftfart som følge av koronapandemien, men selskapet forbereder seg på tøffere tider.

– Til tross for disse utfordringene, takket være fleksible ansatte og nøye gjennomtenkte planer, fikk IAI en historisk rekord i økonomiske resultater i første halvår av 2020. Vi vil fortsette å lede IAI mot en full realisering av selskapets forretningsmessige og teknologiske potensiale, sier styreformann Harel Locker.

Noe av årsaken til rekordomsetningen er utleie av Heron-droner til Hellas, produksjon av nye vinger til det supersoniske treningsflyet T-38, signering av flere store kontrakter og suksessfull oppskytning av en ny satellitt.

Selskapet, som er en av Israels største eksportbedrifter, har for tiden en ordrereserve på 118 milliarder kroner, som representerer rundt 3,4 års arbeid. Kontantbeholdningen i selskapet er drøyt ti milliarder kroner.

– IAI vil fortsette å lede Israels forsvarsindustri mot nye prestasjoner og bragder som vil gagne sikkerheten og velstanden i staten Israel, sier selskapet i en uttalelse.

Forrige artikkelStenger Gaza-grensen etter ny brannterror
Neste artikkelLes hele Facebooks svar til MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.