Rekordomsetning for Israel Aerospace Industries

Gledelige nyheter fra et av Israels største selskaper.
En illustrasjon av IAIs moderne kampsystem OPAL, som ble lansert i april 2019. (Foto: Israel Aerospace Industries)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel Aerospace Industries (IAI) melder om rekordomsetning på over 18 milliarder kroner i løpet av årets første halvår, skriver nettstedet CTech.

Det er en økning i inntektene på 4,6% i forhold til i fjor. Overskuddet i årets første halvår er 740 millioner kroner, som er en økning på 64% fra i fjor.

IAI er heleid av den israelske staten og har 15.000 ansatte. Selskapet er ledende innen fly- og forsvarsindustrien og designer, utvikler og produserer utstyr til sivil luftfart, droner, jagerfly, raketter, avionikk og romfart.

Rekordomsetningen skjer til tross for en kraftig nedgang i sivil luftfart som følge av koronapandemien, men selskapet forbereder seg på tøffere tider.

– Til tross for disse utfordringene, takket være fleksible ansatte og nøye gjennomtenkte planer, fikk IAI en historisk rekord i økonomiske resultater i første halvår av 2020. Vi vil fortsette å lede IAI mot en full realisering av selskapets forretningsmessige og teknologiske potensiale, sier styreformann Harel Locker.

Noe av årsaken til rekordomsetningen er utleie av Heron-droner til Hellas, produksjon av nye vinger til det supersoniske treningsflyet T-38, signering av flere store kontrakter og suksessfull oppskytning av en ny satellitt.

Selskapet, som er en av Israels største eksportbedrifter, har for tiden en ordrereserve på 118 milliarder kroner, som representerer rundt 3,4 års arbeid. Kontantbeholdningen i selskapet er drøyt ti milliarder kroner.

– IAI vil fortsette å lede Israels forsvarsindustri mot nye prestasjoner og bragder som vil gagne sikkerheten og velstanden i staten Israel, sier selskapet i en uttalelse.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise