Derfor foretrekker palestinere å jobbe for israelere

Palestinere ansatt av israelere har fått økt kjøpekraft de siste årene.
En palestinsk bygningsarbeider fotografert på arbeidsplassen sin i Jerusalem. (Foto: Shlomit Or/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ifølge en palestinsk økonomiprofessor ved An-Najah universitet har palestinske arbeidere store fordeler ved å være ansatt i Israel eller i israelske bosetninger på Vestbredden, fremfor å være ansatt av palestinske arbeidsgivere.

Professor Bakri Shtayyeh sa på et debattprogram på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal 4. august at lønnen i de palestinske områdene de siste 15 årene bare hadde økt to tredeler av den generelle prisveksten. Det betyr at palestinerne får stadig dårligere kjøpekraft.

Mens prisene har økt 45% har lønnen bare økt 30%. For palestinere som jobber for israelere er situasjonen helt motsatt. I deres tilfelle har lønnen de siste 15 årene økt med 95%, mer enn dobbelt så mye som prisveksten. Det betyr at kjøpekraften til palestinere ansatt av israelere har mer enn doblet seg på 15 år, skriver den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch.

Da er det ikke rart at mange palestinere foretrekker å jobbe for israelere. Over 100.000 palestinere har arbeidstillatelse til å jobbe i Israel og i israelske bosetninger. I tillegg er det flere titusen palestinere som jobber for israelske arbeidsgivere uten gyldig arbeidstillatelse.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise