Største økonomiske nedgang på 40 år

Skyskraperne i Tel Aviv er blitt et symbol på Israels økonomiske vekst. Men nå er det harde tider for landets økonomi.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Koronakrisen har forårsaket en enorm arbeidsledighet i Israel og fått landets bruttonasjonalprodukt (BNP) til å krympe med 28,7%. Forbruket per innbygger sank med 44,2% i andre kvartal av 2020, skriver Israel Hayom.

Resesjonen har for alvor truffet Israel, som opplever sitt dårligste økonomiske resultat på over 40 år. Ser man bare på tallene for andre kvartal alene, viser de det største fallet i BNP siden opprettelsen av staten Israel.

Mens økonomien vokste med 3,4% i siste halvdel av 2019, sank den med 10,1% i første halvdel av 2020. Det private forbruket per innbygger sank med 44,2% og næringsproduksjonen falt med 33,4%.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels økonomi, som regnes som en av verdens mest stabile, måtte bremse aktiviteten ned til 15%, da store deler av privat og offentlig sektor tidlig i mars stengte ned i et forsøk på bremse spredningen av koronaviruset.

Selv om store deler av økonomien har åpnet opp igjen etter nedstengningen, er arbeidsledigheten fortsatt på 26%, mot bare 4% før koronautbruddet.

Regjeringen har innført flere redningspakker for å hjelpe økonomien på beina igjen, men effekten blir først synlig i tredje kvartal av regnskapsåret.

Israel er langt fra det eneste landet som er hardt rammet økonomisk av koronakrisen. Data som nylig ble offentliggjort av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling viser at den britiske økonomien sank med 59,8% i andre kvartal, Canadas økonomi falt med 40%, Tysklands økonomi falt med 34,7% og USAs økonomi falt med 32,9%.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag