110.000 nye arbeidsledige

Over hele verden sliter bedrifter med koronakrisen. I Israel gjør nedstengningen til at mange blir arbeidsledige. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

110.000 israelere er registrert som arbeidsledige siden Israels andre nasjonale nedstengning startet for under en uke siden. Nesten 100.000 av de nye arbeidsledige er i ulønnet permisjon, opplyser arbeidsmyndighetene.

Bare i løpet av det siste døgnet er det registrert 28.000 nye arbeidsledige.

Samtidig var det mange som fortsatt stod uten arbeid som følge av den første nedstengningen i mars. Det er nå over 800.000 arbeidsledige i Israel totalt. Av disse er over 470.000 i ulønnet permisjon, skriver Times of Israel.

Det var fredag 18. september at Israel ble stengt ned igjen for andre gang siden koronapandemien startet. Nå varsler israelske myndigheter at de vil utvide nedstengningen med ytterligere restriksjoner. Det vil trolig gjøre at enda flere israelere vil måtte melde seg som arbeidsledige fremover.

Etter planen skal nedstengningen vare i tre uker, men den kan komme til å vare lenger. Israel sliter fortsatt med høye smittetall. Så langt har 1317 dødd av koronaviruset i Israel. Over 1000 pasienter er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 658 av dem. 177 pasienter er tilkoblet respirator.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag