110.000 nye arbeidsledige

Over 800.000 israelere står nå uten en jobb.
Over hele verden sliter bedrifter med koronakrisen. I Israel gjør nedstengningen til at mange blir arbeidsledige. (Foto: Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

110.000 israelere er registrert som arbeidsledige siden Israels andre nasjonale nedstengning startet for under en uke siden. Nesten 100.000 av de nye arbeidsledige er i ulønnet permisjon, opplyser arbeidsmyndighetene.

Bare i løpet av det siste døgnet er det registrert 28.000 nye arbeidsledige.

Samtidig var det mange som fortsatt stod uten arbeid som følge av den første nedstengningen i mars. Det er nå over 800.000 arbeidsledige i Israel totalt. Av disse er over 470.000 i ulønnet permisjon, skriver Times of Israel.

Det var fredag 18. september at Israel ble stengt ned igjen for andre gang siden koronapandemien startet. Nå varsler israelske myndigheter at de vil utvide nedstengningen med ytterligere restriksjoner. Det vil trolig gjøre at enda flere israelere vil måtte melde seg som arbeidsledige fremover.

Etter planen skal nedstengningen vare i tre uker, men den kan komme til å vare lenger. Israel sliter fortsatt med høye smittetall. Så langt har 1317 dødd av koronaviruset i Israel. Over 1000 pasienter er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 658 av dem. 177 pasienter er tilkoblet respirator.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise