Israelsk firma skal bygge en av Nordens største vindparker

Det israelske selskapet Enlight satser på utvikling av fornybar energi og vindparker i Norden. (Foto: Siemens)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske selskapet Enlight, som satser på fornybar energi, har kjøpt opp det svenske Björnberget-prosjektet, en av de største vindparkene i Europa. Det melder selskapet i en pressemelding, skriver avisen Israel Hayom.

Enlights medstifter og administrerende direktør, Gilad Yavetz, er stolt av å få på plass denne avtalen, «spesielt i en utfordrende tid for israelsk økonomi».

– Dette er Enlights andre store prosjekt i det nordiske markedet, det største, mest utviklede og likvide markedet i Europa, sier Yavetz i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Björnberget har en total kapasitet på 372 megawatt. Det er gitt tillatelser til utbyggingen, som omfatter 60 vindturbiner med Siemens Gamesa 5X-teknologi. Det skal investeres opp mot 4,5 milliarder kroner i vindparken.

Det israelske selskapets andel blir 55-61%, mens resten vi bli eiet av European Prime Green Energy Investment Fund, som spesialiserer seg i investeringer i vindenergi i det nordiske markedet. Enlight og PGEIF er også enige om å samarbeide om ytterligere fornybare energiprosjekter i Norden.

Enlight har i tillegg kjøpt opp 20% av aksjene i PGEIF og vil investere opp mot 500 millioner kroner i fondet, som skal brukes på nye prosjekter.

Når Björnberget-prosjektet er oppe og går mot slutten av 2023 skal det ifølge anslagene produsere strøm for 300 millioner kroner det første året, og rundt 600 millioner kroner i året i gjennomsnitt i årene det er i drift.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag