Nå synker arbeidsledigheten igjen

Men fortsatt er det mange israelere som står uten jobb etter koronapandemien.
Israel har lettet på restriksjonene i takt med vaksineringen. Nå kan innbyggerne nyte kafeer, restauranter og andre severdigheter igjen. Det gjør også at arbeidsledigheten synker. Her koser folk seg i Tel Aviv. (Foto: Arsen Ostrovsky)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Koronapandemien, nedstenging av samfunnet og stengte grenser gjorde at arbeidsledigheten i Israel skjøt i været. Men nå har det svært vellykkede vaksinasjonsprogrammet gjort at samfunnet har begynt å åpne opp igjen. Det gjør at også at arbeidsledigheten synker, skriver Times of Israel.

Det israelske sentralbyrået for statistikk sier at arbeidsledigheten i februar sank fra 18 prosent til 16,7 prosent. Det reflekterer et fall på rundt 50.000 arbeidsledige, fra 748.000 til rundt 698.000. De store andelen arbeidsledige tilskrives den økonomiske krisen som er forårsaket av koronapandemien.

Gjenåpningen av samfunnet startet for alvor i slutten av februar, så det er trolig der nedgangen stammer fra. I mars har enda mer av samfunnet åpnet opp igjen, så det er ventet at arbeidsledigheten vil fortsette å synke.

Finansdepartementet i Israel anslår at bruttonasjonalprodukt i 2021 vil øke med 2,8% til 4,9%, litt avhengig av om lettelsene fortsetter. De anslår også at hvis vaksinasjonsprogrammet lykkes og økonomien fortsetter å innhente seg, kan arbeidsledigheten ved slutten av året være så lav som 6,5%.

Før koronapandemien brøt ut var det 4% arbeidsledighet i Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise