Nå synker arbeidsledigheten igjen

Men fortsatt er det mange israelere som står uten jobb etter koronapandemien.
Israel har lettet på restriksjonene i takt med vaksineringen. Nå kan innbyggerne nyte kafeer, restauranter og andre severdigheter igjen. Det gjør også at arbeidsledigheten synker. Her koser folk seg i Tel Aviv. (Foto: Arsen Ostrovsky)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Koronapandemien, nedstenging av samfunnet og stengte grenser gjorde at arbeidsledigheten i Israel skjøt i været. Men nå har det svært vellykkede vaksinasjonsprogrammet gjort at samfunnet har begynt å åpne opp igjen. Det gjør at også at arbeidsledigheten synker, skriver Times of Israel.

Det israelske sentralbyrået for statistikk sier at arbeidsledigheten i februar sank fra 18 prosent til 16,7 prosent. Det reflekterer et fall på rundt 50.000 arbeidsledige, fra 748.000 til rundt 698.000. De store andelen arbeidsledige tilskrives den økonomiske krisen som er forårsaket av koronapandemien.

Gjenåpningen av samfunnet startet for alvor i slutten av februar, så det er trolig der nedgangen stammer fra. I mars har enda mer av samfunnet åpnet opp igjen, så det er ventet at arbeidsledigheten vil fortsette å synke.

Finansdepartementet i Israel anslår at bruttonasjonalprodukt i 2021 vil øke med 2,8% til 4,9%, litt avhengig av om lettelsene fortsetter. De anslår også at hvis vaksinasjonsprogrammet lykkes og økonomien fortsetter å innhente seg, kan arbeidsledigheten ved slutten av året være så lav som 6,5%.

Før koronapandemien brøt ut var det 4% arbeidsledighet i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise