Israel åpnet ny giganthavn i Haifa

Har kostet 15 milliarder kroner og vil styrke Israel som en regional aktør.
Havnen i Haifa er oppgradert for 15 milliarder kroner. Her er havnen i 2018. (Foto: David Cohen/Flash90)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel har åpnet en ny skipshavn langs Middelhavskysten som vil skape sårt tiltrengt konkurranse i en sektor som er plaget av forsinkelser. Det vil også styrke landets posisjon som en regional aktør, skriver Jerusalem Post.

Den nye havna, som ligger i Haifa, har kostet drøyt 15 milliarder kroner. Den skal opereres av det kinesiske selskapet Shanghai International Port Group og gjør det mulig for lasteskip med over 18.000 containere å legge til kai.

Israel har valgt å selge sine statseide havner og bygger nye private havner i et forsøk på å redusere kostnadene og kutte ventetiden på skip som losses. Rundt 99% av alle varene som går inn og ut av Israel går via sjøen og en oppgradering har vært nødvendig for å kunne opprettholde økonomisk vekst.

Tettere bånd med arabiske naboland skaper også nye handelsmuligheter og Haifa har gode forutsetninger for å kunne bli et regionalt knutepunkt.

– Jeg er sikker på at vi kan utnytte denne muligheten, ikke bare for lokal velstand, men til å realisere muligheter og gi reellt bidrag til våre naboer i Midtøsten, sa transportminister Merav Michaeli i forbindelse med åpningen.

Etter planen skal det også åpnes en ny havn i Ashdod før utgangen av året. Den skal drives av Sveits-baserte Terminal Investment Limited.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise