Hollywood-stjerne investerer i israelsk bedrift

Leonardo DiCaprio har investert i det israelske selskapet Aleph Farms.
Skuespilleren Leonardo DiCaprio har stor tro på den israelske oppstartsbedriften. (Foto: WEF/Flickr)

Den kjente skuespilleren og miljøaktivisten Leonardo DiCaprio investerte nylig et ukjent beløp i den israelske oppstartsbedriften Aleph Farms, som produserer kultivert kjøtt, det vil si kunstig kjøtt produsert av cellekulturer. I tillegg til å være investor skal DiCaprio også være rådgiver for selskapet.

– En av de mest effektive måtene å bekjempe klimakrisen på er å forandre matsystemet vårt, sier DiCaprio i forbindelse med investeringen sin.

Totalt fikk selskapet inn nesten én milliard kroner i finansieringsrunden som ble gjennomført nå i sommer. Aleph Farms er verdensledende i arbeidet med kunstig kjøtt og produserte sin første kultiverte biff i 2018. Selskapet har en plan om at produktene deres kan være ute på markedet i løpet av 2022.

Produksjon av «slaktefritt kjøtt» er en økende bransje i Israel og i sommer åpnet en fabrikk i Rehovot som kan produsere 5000 hamburgere om dagen, uten at et eneste dyr blir slaktet. Fabrikken er den første i sitt slag i verden.

Analytikere tror at markedet for kultivert kjøtt kan bli verdt over 200 milliarder kroner innen 2030, skriver Times of Israel.

Denne biffen er dyrket på celler, så ingen dyr har blitt slaktet for å produsere den. (Foto: Aleph Farms)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise